Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Nyheter

Sahlgrenska Universitetssjukhusets direktör Ann-Marie Wennberg har fått i uppdrag att leda regeringens nya råd för att stärka kompetensen i vården. - Som sjukhusdirektör utgör dessa frågor en viktig del av mitt uppdrag, säger hon.

Man som sitter framför en mikrofon

Broken heart syndrome, eller brustet hjärta, var närmast okänt bland läkare fram tills för cirka 30 år sedan. På Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns en av Sveriges ledande forskare inom brustet hjärta, Elmir Omerovic, vars forskargrupp har tilldelats över 17 miljoner kronor från Vetenskapsrådet för forskning om broken heart syndrome.

spruta

Nu är det ett år sedan Göteborgs första mottagning för sprututbyte öppnade på Östra sjukhuset. Redan nu är nästan hälften av alla som injicerar droger i Storgöteborg inskrivna på mottagningen.

Person framför vägg

HIV är en av få sjukdomar som har genomgått en medicinsk revolution. Med hjälp av effektiv behandling är inte HIV längre den dödsdom och det förs inte vidare på samma sätt som det gjorde för trettio år sedan. Samtidigt finns det ett stigma kvar, både i samhället men också hos sjukvårdspersonal. Hör senaste avsnittet av Sahlgrenskapodden med Magnus Gisslén, ansvarig HIV-läkare.

Två kvinnor föreläser

I dagarna är det 30 år sedan Sveriges första Auroramottagning öppnade på Östra sjukhuset i Göteborg. Auroramottagningen är till för patienter som behöver stöd och hjälp med att hantera sin förlossningsrädsla.