Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förlossning

Bebis som ligger på förälders bröst

Dags att föda? 

Ring förlossningskoordinator: 031-343 12 50

Förstföderskor sökes till EVA-studie

Väntar du ditt första barn och kan tänka dig att delta i en forskningsstudie? Läs mer här.

Förlossning

Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder vård under och efter förlossningen. Vi erbjuder också vård före förlossningen när det krävs specialistkompetens i form av speciell provtagning, behandling och rådgivning som inte kan erbjudas på ordinarie mödravårdscentral (MVC). Vår samlade specialistkompetens finns också tillgänglig för dig och ditt barn under och efter förlossningen.

Varje förlossning är unik och förlossningsarbetet upplevs olika. Vår erfarenhet är att de som känner trygghet, delaktighet och får stöd under födandet får de bästa förlossningsupplevelserna. Vi gör allt för att du som ska föda ska få en bra upplevelse och att ditt barn ska få en trygg start i livet.

Vi bedriver forskning och som patient hos oss får du del av den utveckling och de framsteg som görs inom förlossningsvården.

Vänta barn

Under graviditeten vänder du dig i första hand till din mödravårdscentral (MVC) när du har frågor kring din graviditet.

För dig med någon graviditetskomplikation, som till exempel högt blodtryck eller för tidiga värkar, kan vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuda mödravård, förlossningsvård och eftervård med all den specialistkompetens som du och ditt barn behöver för en trygg graviditet och en trygg förlossning. Du remitteras till oss av din barnmorska eller läkare. Vi utför också fosterdiagnostik.

Dags att föda 

Vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder all den kompetens och specialistkompetens som behövs för att du och ditt barn ska få en trygg förlossning. Våra förlossningsenheter finns på Östra sjukhuset.

Varje förlossning är unik och vi strävar efter att tillgodose de önskemål som föräldrarna har. Vi försöker tillvarata era egna resurser. Vi vill skapa en trygg miljö som är så naturlig och säker som möjligt, för dig som blivande förälder och för det väntade barnet.

Du får stöd och vägledning av barnmorskan under förlossningen. Har du behov av smärtlindring såsom lustgas eller EDA (ryggradsbedövning), erbjuder vi det alla tider på dygnet.

Efter att barnet fötts åker ni hem eller flyttar ni till vår eftervårdsavdelning. Vården och tiden ni stannar på avdelningen är anpassad efter era behov.

När barnet är fött

Tillsammans med barnmorskan har du som nybliven förälder ett ankomstsamtal om förlossningsvårdens och eftervårdens innehåll. Då kan du berätta om dina förväntningar och dina önskemål för tiden på förlossningsvården. Barnmorskan visar också avdelningen för dig.

Avdelning 308 Förlossning

Avdelning 312 Förlossning

Avdelning 314 Specialförlossning

Akutmottagning för gravida och nyförlösta

Antenatal Östra

Bild från Instagram
För att nå framsteg krävs forskning 👊🏽 . Cirka 10.500 barn föds vid #SU Östra sjukhuset varje år. Sjukhuset är en central del av Västra Götalandsregionen, vilket skapar en bra bas för forskning inom området graviditet och förlossning. Perinatallaboratoriet leds av professor Bo Jacobsson. Studier fokuserar på olika aspekter av både graviditet och förlossning. För mer info se—> www.perinatallab.se Se vår story om probiotikastudien☺️ #Förlossning #förtidsbörd #prematur #forskning
Bild från Instagram
Idag firade vi er! Alla fantastiska följare. Ni inspirerar! Syftet med kontot är att lära då vi tror på att #kunskapärmakt! Vi fortsätter informera 👊🏽☺️. #10.000följare. #tack #gracias #thankyou #mahadsanid #شكرا #kiitos #merci #takk #dhanyavaad #grazie
Bild från Instagram
Latensfas, öppningsfas, nedträngningsfas, krystfas. Sen finns en fas då man ångrar sig och vill gå hem?! Oftast när bebis är nära. Swipa för att se hela videon. #viälskarallafaser #förlossning #förnekelsefasen #comedy . Videocred: @cbc
Bild från Instagram
Välkommen till världen Sally! Mamma Ditte hade med sig mormor Annika som var ett fantastiskt stöd . #födapåknä #stöd #förlossning . Inom kort kör vi quiz via stories👏🏽
Bild från Instagram
FAVORIT I REPRIS. . Positioner som underlättar födandet (se gärna inlägg från 22 maj). I våra förlossningsrum pryder numera dessa bilder för att uppmuntra till enkla övningar den födande kan göra tillsammans med personal eller partner/stödperson. Målet är att skapa mer plats så att bebisen lägger sig i optimala positioner i bäckenet som i sin tur underlättar födandet.
Bild från Instagram
Barnmorska Lena fick äran att bistå födseln till denna goa prinsessa som också ska få heta Lena. #döpabebisefterbarnmorska När man har svårt att hitta ett namn kan det vara ett tips😉♥️
Bild från Instagram
Några få barn ligger med stjärten neråt i livmodern. Det kallas sätesbjudning eller att barnet ligger i säte. En vändningsförsök görs och om barnet ligger kvar i säte föds det antingen med kejsarsnitt eller under vissa förutsättningar genom vagina. Följ sätesförlossning med kejsarsnitt på vår story. Känsliga tittare varnas ⚠️
Bild från Instagram
BM Lotta och BM Åsa utbildar nya kollegor i suturering . Alla nya barnmorskor på förlossningskliniken får en förlängd introduktion, från två veckor till tre månader. Under den perioden går de utöver den ordinarie bemanningen och har bara hand om en födande i taget. De har mentorer på alla pass och en dag i veckan är schemalagd för reflektion och studier. #barnmorska #trygginskolning #östrasjukhuset
Bild från Instagram
Följ Oti och Alice planerade kejsarsnitt på vår story!

Senast uppdaterad: 2019-10-02 14:47