Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kompetenscentrum för Schizofreni

Välkommen till Kompetenscentrum för Schizofreni (KCS). Här förenas ett flertal FoU-arbeten inom Psykiatri Psykos, som är Sahlgrenska Universitetssjukhusets psykosverksamhet.

Kompetenscentrum för schizofrenis uppdrag är att stödja och samordna FoU-projekt inom Psykiatri Psykos, från planering till genomförande, dokumentation och spridning av resultatet. 

För att utveckla samarbetet med vårdgrannar och universitet i FoU-frågor ses utbyte kring gemensamma forskningsintressen som väsentligt. Här ingår även samverkan kring studenters uppsatsarbeten och samverkan via forskarskolan i anslutning till Sahlgrenska akademin

Du kan vända dig  till vår kontaktperson om du behöver hjälp med:

Metodstöd

De insatser som KCS efter behov erbjuder projektledare och andra FoU-medarbetare är i första hand metodhandledning, konsultation, utbildningsinsatser och seminarier med FoU-inriktning som inte täcks av övrigt utbildningsutbud inom verksamhetsområdet.

Projektplanering

För nya projektförslag formuleras en preliminär projektplan som underställs Utvecklingsrådet för bedömning och återkoppling. (Se högerkolumn.)

Information

KCS arbetar aktivt med utåtriktad information, i huvudsak via den externa hemsidan. 

Styrdokument

Nationella riktlinjer för psykosociala insatser vid schizofreni eller schizofreniliknande tillstånd

Integrerad Psykiatri

Garantisedeln

Länkar och tips

Daniel Abrams

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2019-10-29 10:45