Psykosmottagning Mölndal

Psykosmottagningen Mölndal en öppenvårdsmottagning som erbjuder behandling och rehabilitering för patienter med psykossjukdomar såsom schizofreni och schizofreniliknande tillstånd. Vårt upptagningsområde är Härryda kommun och Mölndals stad.

Enheten arbetar enligt behandlingsmodellen Integrerad Psykiatri som innebär att patienten får en Case Manager och en patientansvarig läkare som tillsammans planerar så att patienten får den hjälp han/hon behöver. Behandlingen utgår från en individuell behandlingsplan som vi tillsammans gör upp efter patientens behov och önskemål.

Vårdplaneringen sker i samarbete med kommunens socialtjänst, patientens anhöriga och vid behov försäkringskassan och arbetsgivare. Vid behov av slutenvård erbjuds denna på heldyngsavdelning på Psykiatri Psykos på Mölndals sjukhus. Enheten har även ett mobilt team som gör insatser kvällar och helger.

 Läs mer i vår broschyr Välkommen till psykosmottagningen Möndal.

Vid ditt besök hos oss

Första besöket på mottagningen tar ungefär en timma, sedan enligt överenskommelse. Vid besöket skall du anmäla dig i receptionen. Medtag godkänd legitimation. Du kan betala med kort eller kontanter. Det går även bra att få faktura. Frikort gäller vid besök hos oss. Uteblivet ej avbokat besök debiteras med gällande taxa.

Vi som arbetar här

Vi arbetar i team som består av läkare, sjuksköterska,  psykolog, sjukgymnast, arbetsterapeut, skötare och vårdadministratör. Mobila teamet är bemannat med sjuksköterska och skötare.

Kontakt

Frågor om tidbokning, rådgivning, remisser och förnyelse av recept och intyg, ring Kontaktpunkten på telefon: 031-343 63 00. Kontaktpunkten har öppet måndag-fredag 07:30-17:00. Om du önskar kontakt via e-post hänvisar vi till "Mina Vårdkontakter". 

Mer information om Kontaktpunkten finns via denna länk.

Synpunkter

Synpunkter på vår verksamhet lämnas via Kontaktpunkten, telefon: 031-343 63 00. Kontaktpunkten har öppet måndag-fredag klockan 07:30-17:00.

Ansvariga för mottagningen

Enhetschef Åsa Vilu
Vårdenhetsöverläkare: Camilla Revesjö

Besök

Öppettider
Måndag-Fredag 08:00-16:45
Besöksadress
Norra Ågatan 32
431 35 Mölndal
Mölndals sjukhus

Kontakta oss

Telefonnummer
031 - 3436300
Telefontid
Måndag-Fredag 07:30-13:00
Sommartid
Postadress
Sahlgrenska Universitetssjukhuset Psykosmottagning Mölndal

413 45 Göteborg
uiqt|wB{}{ivvi5sw%vikqkH%vozmoqwv5{m{}{ivvi5sw%vikqkH%vozmoqwv5{muiqt|wBxqi5z%ylmttH%vozmoqwv5{mxqi5z%ylmttH%vozmoqwv5{m