Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ePsykiatrienheten

processen

ePsykiatrienhetens uppdrag är att ta fram, utvärdera och implementera digitala stöd och behandlingar och verktyg för alla psykiatriska verksamheter.

Innehåll 

Våra Verktyg och tjänster

Vi har ett antal verktyg och tjänster som vi gärna hjälper er att implementera och använda. 

Besök vår sharepoint för att hela utbudet av de tjänster och verktyg vi servar. Vår sharepointplats är för närvarande under kontruktion och länk till material kommer dyka upp här så fort det finns på plats. 

Under tiden är du välkommen att kontakta någon av oss för att komma igång med något av våra verktyg och tjänster. 

Medarbetare

  • Arbetar verksamhetsnära för att identifiera behov av digitala lösningar.
  • Stödjer implementeringar av digitala lösningar.
  • Hjälper till att utvärdera tidigare lösningar eller implementationer.

Med digitala lösningar avses allt som innefattar ett moment av elektroniska hjälpmedel. Målen med digitalisering av moment eller processer ska alltid vara att bidra till förbättring utifrån ett patientperspektiv eller ett personalperspektiv. Om du vill veta mer finns hela uppdragsbeskrivningen här

Profilbild av Christian Colldén

Christian Colldén

Enhetschef
Christian Colldén är tillförordnad enhetschef för ePsykiatrienheten. Han arbetar också övergripande med organisation av digitalisering inom psykiatrin och leder projektet DigITSU, som syftar till en ökning av den digitala kompetensen inom hela Sahlgrenska Universitetssjukhuset. I botten är han läkare och psykiater med erfarenhet som chef inom psykosvården. Christian är också doktorand inom ledning och organisation av sjukvård på Chalmers Tekniska Högskola.
Profilbild av Niels Eék

Niels Eék

Leg psykolog, sektionsledare
Niels är specialistpsykolog och filosofie licentiat. Han leder det dagliga arbetet på enheten, och deltar i olika strategiska arbetsgrupper i syfte att öka digitaliseringstakten på sjukhuset och dess kvalitet. Han doktorerar på Göteborgs Universitet där ämnet är internetbehandling av alkoholberoende; dels en behandling för personer med alkoholberoende och dels ett program för närstående till personer med alkoholberoende. Brinner för att göra psykiatrisk vård tillgänglig för alla genom internet, både preventivt och inom sjukvården.
Profilbild av Linda Wesén

Linda Wesén

Sjuksköterska, representant för Psykiatri Psykos.
Linda arbetar som projektledare på ePsykiatrienheten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Hon har flera års erfarenhet av arbete som sjuksköterska inom psykiatrin, både kliniskt och som sektionsledare. Linda går just nu en masterutbildning i ehälsa och har tidigare arbetat med 3D-visualisering. Vänd dig gärna till Linda om du har frågor kring kring implementering av videomöten med patienter, eller om du har (eller är själv) en medarbetare som har svårt att komma igång med tekniken.
Profilbild av Mikael Mide

Mikael Mide

Leg psykolog, representant för verksamhet Beroende.
Mikael är leg. psykolog, doktorand och projektledare på ePsykiatrienheten. Forskar på internetbaserad behandling av spelberoende (spel om pengar). Forskningen genomförs på Mottagning för spelberoende och skärmhälsa", inom verksamhet Beroende. På ePsykiatrienheten arbetar han framförallt med projekt kring internetbehandling, AI och digitalisering av formulär.
Profilbild av Johnny Ulinder

Johnny Ulinder

Leg psykolog och mjukvaruutveckling
Psykolog med brett intresse för teknik och människor. Har sedan länge arbetat med webutveckling och implementation tekniska lösningar och system i olika organisationer.
Profilbild av Madeleine Eriksson

Madeleine Eriksson

Representant för verksamhetsområdet Neurologi, Psykiatri och Habilitering (NPH), Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus.
Madeleine är verksamhetsutvecklare på verksamhetsområde Neurologi, Psykiatri och Habilitering inom Drottning Silvias Barnsjukhus, Område 1. Hon är i sin grundprofession barnsjuksköterska och har disputerat. Madeleine samarbetar med ePsykiatrienheten i syfte att öka digitaliseringen inom sitt verksamhetsområde.
Profilbild av Tobias Andersson

Tobias Andersson

IT-strateg
Tobias är leg. Fysioterapeut och projektledare på ePsykiatrienheten. Tobias har erfarenhet från verksamhetsutveckling med fokus på digitala tjänster inom hälso- och sjukvård och brinner lite extra för att få med patienter och personal tidigt i processen. Han läser en masterutbildning i eHälsa och skriver nu sitt examensarbete om hur man kan öka motivation att använda en digital tjänst med hjälp av inslag från spel kallat "gamification".
Profilbild av Christoffer Carlström

Christoffer Carlström

Leg psykolog, representant Psykiatri kognition och äldrepsykiatri och Rättspsykiatri
Christoffer är projektledare på ePsykiatrienheten. Han arbetar bland annat med utveckling och införande av internetbaserad psykologisk behandling, digitalisering av formulär samt andra digitala hjälpmedel. Christoffer har tidigare mångårig erfarenhet av arbete i vuxenpsykiatrisk verksamhet som klinisk psykolog och utvecklingschef.
Arbetar du med IKBT inom vuxenpsykiatrin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset? Nu finns även behandlingen Depressio… https://t.co/x3AqYSpswU
Hur ska digitaliseringsframgångarna från pandemin tas tillvara? Om det, och mycket annat kan du läsa i "Framtidens… https://t.co/8fnbRiWB0g
Nu rekryterar vi på ePsykiatrienheten TVÅ nya medarbetare. En projektledare och en utdata/business intelligence- sp… https://t.co/wgMy69uXRb
Ny, unik bok om digital psykologi är ute nu, där en av kapitelförfattarna är vår egen sektionsledare Niels Eék! Lä… https://t.co/ylaZc3p8aJ

Senast uppdaterad: 2021-10-20 13:25