Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

ePsykiatrienheten

processen

ePsykiatrienhetens uppdrag är att ta fram, utvärdera och implementera digitala stöd och behandlingar och verktyg för alla psykiatriska verksamheter.

Innehåll 

Våra tjänster och verktyg

Är du intresserad av att testa på digitala behandlingar för att förbättra din sömn, arbeta med depression/ångest, kan du kontakta din vårdgivare på psykiatrin och be dem hjälpa dig komma igång. 

Om du är behandlare och vill se vårt utbud av digitala tjänster och verktyg behöver du sitta inom VGRs nät eller logga in via VPN. 

Medarbetare

  • Arbetar verksamhetsnära för att identifiera behov av digitala lösningar.
  • Stödjer implementeringar av digitala lösningar.
  • Hjälper till att utvärdera tidigare lösningar eller implementationer.

Med digitala lösningar avses allt som innefattar ett moment av elektroniska hjälpmedel. Målen med digitalisering av moment eller processer ska alltid vara att bidra till förbättring utifrån ett patientperspektiv eller ett personalperspektiv. Om du vill veta mer finns hela uppdragsbeskrivningen här

Profilbild av Andreas Gremyr

Andreas Gremyr

Enhetschef
Andreas är chef för enheten. Han är psykolog och har tidigare varit projektledare för flera lokala, regionala och nationella projekt som rör uppföljning och återkoppling av data i förbättringsarbete. Disputerade våren 2022 med sin avhandling om Lärande Hälsosystem.
Profilbild av Linda Wesén

Linda Wesén

Sjuksköterska, representant för Psykiatri Psykos samt Beroende
Linda arbetar som projektledare på ePsykiatrienheten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Hon har flera års erfarenhet av arbete som sjuksköterska inom psykiatrin, både kliniskt och som sektionsledare. Linda har en masterutbildning i eHälsa och har tidigare arbetat med 3D-visualisering. Vänd dig gärna till henne om du har frågor kring kring implementering av videomöten med patienter, eller om du har (eller är själv) en medarbetare som har svårt att komma igång med tekniken.
Profilbild av Ester Randahl

Ester Randahl

IT-strateg, representant Rättspsykiatri
Ester är IT-strateg och civilingenjör i medicinsk teknik. Hon arbetar bland annat med införande av internetbaserade psykologiska behandlingar och har även erfarenhet inom innovation, RPA och verksamhetsutveckling. Vänd dig gärna till Ester om du har tekniska frågor om Stöd- och behandlingsplattformen eller om ni vill ha hjälp att komma igång med internetbaserad psykologisk behandling.
Profilbild av Tobias Andersson

Tobias Andersson

IT-strateg, representant Psykiatri Affektiva
Tobias är leg. fysioterapeut och projektledare på ePsykiatrienheten. Tobias har erfarenhet från verksamhetsutveckling med fokus på digitala tjänster inom hälso- och sjukvård och brinner lite extra för att få med patienter och personal tidigt i processen. Han läser en masterutbildning i eHälsa och skriver nu sitt examensarbete om hur man kan öka motivation att använda en digital tjänst med hjälp av inslag från spel kallat "gamification".
Profilbild av Hashim Al-Haboobi

Hashim Al-Haboobi

Underläk,ej leg
Hashim är utbildad läkare samt även utbildning inom statistik samt programmering utifrån sitt intresse för datadriven vårdutveckling. Hos oss arbetar han med att hitta nya vägar att använda psykiatrins vårddata.
Profilbild av Oskar Holmqvist

Oskar Holmqvist

Systemadministratör, representant Psykiatri Kognition och Äldrepsykiatri
Oskar arbetar med bussiness inteligence och besvarar frågor angående produktionsdata som ställs av psykiatriverksamheterna. Han har också ansvaret för en del av rapporterna som existerar för psykiatrin, så som pågåendelistor, beläggningslistor med mera. Boka in möte med Oskar om ni vill veta mer eller har frågor angående existerande rapporter eller har frågor angående sammanställd produktionsdata.
I år deltar ePsykiatrienheten på innovationsveckan 2022! Vi deltar med 4 programpunkter, den 3:e Oktober se progra… https://t.co/hckh4sWSkl
Kom och bli chef för vår spännande och dynamiska grupp! https://t.co/uJ89MuZSIL
I fredags disputerade vår eminente medarbetare Niels Eék med avhandlingen "Internet-based psychological interventio… https://t.co/TsmC4FGNOG
Kom och besök oss i vår monter på Kvalitetsmässan 2022! Redan nästa vecka är det dags, hoppas vi ses på Svenska Mä… https://t.co/fwuOfyw5xm

Senast uppdaterad: 2023-01-27 15:35