Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Information om coronaviruset

Här nedan hittar du allmän information om covid-19, hur du gör för att boka ett coronatest och information till dig som har ett inbokat besök på sjukhuset.

Om du misstänker att du är sjuk

Covid-19 är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Sjukdomen påminner ofta om förkylning eller influensa, med feber och hosta. Behöver du söka vård är det viktigt att du ringer 1177 och inte åker direkt till en mottagning på sjukhuset. Där kan du få hjälp att bedöma symtom eller hjälp med var du kan söka vård.

Sök vård om du har akuta symtom

Har du symtom på akuta tillstånd som till exempel stroke och hjärtinfarkt är det viktigt att du söker sjukvård snabbt. Ring då 112. 

Besöksförbud

För att skydda våra patienter och minska risken för smittspridning tar vi inte emot några besökare på våra avdelningar. För närstående råder besökförbud på samtliga mottagningar och avdelningar med undantag för vårdnadshavare och ledsagare, under förutsättning att denne är helt frisk. 


Senast uppdaterad: 2021-02-16 13:37