Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronaviruset

Det nya coronaviruset väcker många frågor hos allmänheten. Här nedan hittar du allmän information om covid-19, information till dig som har ett inbokat besök på sjukhuset och hur du kan få krisstöd.

Om du misstänker att du är sjuk

Covid-19 är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Sjukdomen påminner om förkylning eller influensa, med feber och hosta. De flesta blir inte svårt sjuka, men en del behöver vård på sjukhus. Behöver du söka vård är det viktigt att du ringer 1177 och inte åker direkt till en mottagning på sjukhuset. Det är för att undvika att smitta andra om du har covid-19. Det finns särskilda rutiner för hur du i så fall ska tas om hand. 

Sök vård om du har akuta symtom

Har du symtom på akuta tillstånd som till exempel stroke och hjärtinfarkt är det viktigt att du söker sjukvård snabbt. Vid kraftiga besvär, ring 112. 

Telefonlinje om corona på flera språk

Nu finns en telefonlinje som bemannas av hälso- och sjukvårdspersonal som talar arabiska, persiska, somaliska, amarinja/tigrinja och ryska. Hit kan du ringa för att få svar på frågor om coronaviruset, på ditt eget språk.

Telefonnumret är: 08-123 680 00 och linjen är öppen vardagar kl. 09.00-12.00 och 13.00-15.00.

Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2020-08-11 10:47