Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Krisstöd under pandemi covid-19

Krisstödet är för närvarande satt på paus utifrån nuvarande pandemisituation.

Krisstöd för närstående, allmänhet och personal

Sahlgrenska Universitetssjukhusets krisstöd ingår i krisberedskapen och har som funktion att ge krisstöd till närstående och personer i allmänheten som söker sig till sjukhuset med sin oro vid allvarliga händelser. Krisstöd är praktiskt, medmänskligt, psykosocialt stöd. De som jobbar med krisstödet är personal som arbetar med psykosociala insatser inom sjukvården. Krisstödjare ger inte medicinsk information och kan inte svara på frågor om vården, men de kan ge stöd i att klara av en kris.

Krishantering på egen hand

Pandemin covid-19 är en allvarlig händelse som kommer att pågå under lång tid, som påverkar hela samhället, som innebär att alla som arbetar i sjukvården kommer att vara sysselsatta med att upprätthålla akut och oundgänglig vård, och som medför att fysiska möten bör undvikas. Hela samhället, på individuell och kollektiv nivå, behöver hjälpas åt.

  • Klicka här för information om hur människor kan hjälpa sig själva och varandra att klara av en kris.
  • Klicka här för tips om vart man kan vända sig om man upplever att man är i kris.
  • Klicka här för information till dig som har en psykiatrisk diagnos.

 

 

Johannes Nordholm

Krisstödssamordnare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-09-07 15:24