Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Krisstöd under pandemi covid-19

Krisstöd för närstående, allmänhet och personal

Sahlgrenska Universitetssjukhusets krisstöd ingår i krisberedskapen och har som funktion att ge krisstöd till närstående och personer i allmänheten som söker sig till sjukhuset med sin oro vid allvarliga händelser. Krisstöd är praktiskt, medmänskligt, psykosocialt stöd. De som jobbar med krisstödet är personal som arbetar med psykosociala insatser inom sjukvården. Krisstödjare ger inte medicinsk information och kan inte svara på frågor om vården, men de kan ge stöd i att klara av en kris.

Krisstöd erbjuds digitalt i form av kostnadsfria, bokningsbara videosamtal genom vårt digitala krisstödscenter, som finns i appen Mitt vårdmöte – VGR. Bokningsbara tider erbjuds vardagar 10-16. Personal på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är också välkomna att söka krisstöd och kan då välja att boka en tid hos en krisstödjare som dessutom är personalstödjare, i mån av tillgång. Personal kan även gärna höra av sig till krisstödets telefonlinje 031-343 03 20, vardagar kl 08 till 16.

Krishantering på egen hand

Pandemin covid-19 är en allvarlig händelse som kommer att pågå under lång tid, som påverkar hela samhället, som innebär att alla som arbetar i sjukvården kommer att vara sysselsatta med att upprätthålla akut och oundgänglig vård, och som medför att fysiska möten bör undvikas. Hela samhället, på individuell och kollektiv nivå, behöver hjälpas åt.

  • Klicka här för information om hur människor kan hjälpa sig själva och varandra att klara av en kris.
  • Klicka här för tips om vart man kan vända sig om man upplever att man är i kris.
  • Klicka här för ett informationsblad om digitalt krisstödscenter.
  • Klicka här för information till dig som har en psykiatrisk diagnos.
  • Click here for information in english.

Om det digitala krisstödscentret

  • BBokningsbara videosamtal på 30 minuter för dig som är i kris med anledning av covid-19 erbjuds vardagar 10-16.
  • Drop-in-mottagning varje vardag 13-16.

Digitalt krisstöd hittar du i appen Mitt vårdmöte – VGR (finns där appar finns). Sök upp Sahlgrenska Universitetssjukhuset och krisstödscenter covid-19. Du behöver personnummer och Bank-ID för att använda tjänsten. Videosamtalen är kostnadsfria. Boka en bokningsbar tid hos någon av våra krisstödjare.

Via denna länk hittar du det digitala krisstödscentret

 

 

Krisstöd

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Öppen vardagar kl 08-16

Johannes Nordholm

Krisstödssamordnare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-03-20 14:50