Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Om du har ett besök inbokat på sjukhuset

Om du som patient har ett sedan tidigare inbokat besök på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och har fått symtom på luftvägsinfektion, till exempel snuva, halsont, huvudvärk, värk i muskler och leder, feber, hosta eller andningsbesvär, kontakta din mottagning och diskutera om din tid ska flyttas fram eller ej. Har du förkylningssymptom ska du inte besöka sjukhuset i onödan.

Som patient får du ha med dig medföljande anhörig, ledsagare eller assistent. Grundregeln för vuxna patienter gäller max en medföljande. Den person som följer med dig får inte ha några förkylningssymtom. 

För patienter på Drottning Silvias barnsjukhus gäller max en medföljande förälder eller vårdnadshavare. Syskon får inte följa med på besöket.

För akutmottagningarna på Mölndal, Sahlgrenska (inklusive Akutmottagning gynekologi) och Östra får du som patient inte ha med dig en medföljande.


Senast uppdaterad: 2021-10-21 16:00