Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Vaccination mot covid-19

Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder inte vaccination mot covid-19. Ovaccinerade uppmuntras att boka tid för vaccination på vårdcentral eller annan vaccinatör via 1177.se.

Boka vaccination hos vårdcentral eller annan vaccinatör

I nuläget finns det gott om vaccin och många lediga tider.
Se lista över mottagningar och boka tid här

För hjälp med hur du bokar vaccination steg för steg, se informationsblad:

Svenska 

Engelska

Påfyllnadsdos av vaccin

Vissa redan vaccinerade patienter i riskgrupp kommer att kontaktas av sjukhuset med uppmaning att ta en tredje vaccindos hos vårdcentral eller annan vaccinatör.  

Vaccination av barn och unga i riskgrupp

Vårdnadshavare till barn 12-15 år i specifika riskgrupper kommer att kontaktas av sjukhuset för vaccination. Övriga uppmuntras att boka tid för vaccination på vårdcentral eller annan vaccinatör via 1177.se när bokning för denna åldersgrupp öppnar.

Covidbevis vid resa utomlands

EU:s covidbevis är ett dokument – digitalt eller på papper – för dig som ska resa i Europa. Covidbeviset visar att du har fått vaccin mot covid-19, att du har testat negativt eller har tillfrisknat från covid-19. I tjänsten Covidbevis.se kan du få ett bevis på vaccination, bevis på negativt covidtest samt bevis om tillfrisknande.

Du behöver enbart covid-bevis om du ska ut och resa i Europa. 

Tre typer av covidbevis

  1. Är du vaccinerad kan du få ett vaccinationsbevis. Så gör du för att få ett vaccinationsbevis (E-hälsomyndigheten)
  2. Är du inte vaccinerad gör du ett test för covid-19. Om testet är negativt kan du få ett testbevis. Bevis på negativt covidtest för att resa (E-hälsomyndigheten)
  3. För dig som har varit sjuk i covid-19 är det i särskilda fall möjligt att skaffa ett tillfrisknandebevis som skickas till din digitala brevlåda (Digimail, e-Boks, Kivra eller Min Myndighetspost) eller per post till din folkbokföringsadress. För dig som tagit prov på någon av Sahlgrenska Universitetssjukhusets mottagningar eller avdelningar avdelningar söker du ett tillfrisknandebevis via Provtagning Mölndals webbsida, där det finns en länk till 1177 Vårdguiden. Logga in med hjälp av e-legitimation, till exempel bankID. Har du inte tillgång till mobilt bankID kan du ringa telefonnummer 031-343 10 19.
    Du kan ställa frågor om du uppfyller de nationella kriterierna via covid-19@vgregion.se eller telefonnummer: 010-473 94 30.

För de flesta personer är det enklare och snabbare att få ett vaccinationsbevis eller ett testbevis (efter negativt test för covid-19) i stället för ett tillfrisknandebevis, eftersom tillfrisknandebeviset kräver att du uppfyller specifika villkor.

Mer information

Vaccination mot covid-19 på Västra Götalandsregionens webbplats

Vaccination mot covid-19 på Folkhälsomyndighetens webbplats

E‑hälsomyndighetens e‑tjänst Covidbevis.se

Information om en tredje dos på Folkhälsomyndighetens webbplats

Så fungerar vaccin

Här kan du läsa om vad som händer i kroppen vid en vaccination, vad vacciner innehåller och hur du kan göra om du vill veta mer om vaccin.

Senast uppdaterad: 2021-09-20 12:53