Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

Vaccination mot covid-19

Sahlgrenska Universitetssjukhuset vaccinerar i nuläget endast redan vaccinerade patienter med dos 2, förutom vissa specifika patientgrupper som behöver bli vaccinerade på sjukhus. Patienter i riskgrupper som väntar på dos 1 hänvisas till vårdcentraler och andra vaccinatörer. Detta gäller även patienter som via brev fått erbjudande om vaccinering på sjukhuset.

Förändrat uppdrag för sjukhuset 

Denna omprioritering beror på att Västra Götalandsregionen har inlett fas 4 i vaccinationsplanen tidigare än beräknat. Detta innebär att sjukhusets uppdrag förändras och att leveranserna av vaccin till sjukhuset minskas. Det finns inga medicinska skäl, förutom för en begränsad grupp patienter, att vaccineras på sjukhus.

Den 8 juni öppnar Västra Götalandsregionens vaccinatörer bokning för personer som är 45 år och äldre samt riskgrupper över 18 år som ännu inte vaccinerats. Läs mer här.

Mer information

Folkhälsomyndighetens definition av riskgrupper

Vaccination mot covid-19 på Västra Götalandsregionens webbplats

Vaccination mot covid-19 på Folkhälsomyndighetens webbplats


Informationen uppdateras löpande. Senaste uppdatering 28 maj. 

Så fungerar vaccin

Här kan du läsa om vad som händer i kroppen vid en vaccination, vad vacciner innehåller och hur du kan göra om du vill veta mer om vaccin.

Senast uppdaterad: 2021-05-28 15:49