Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

Vaccination mot covid-19

Patienter som följs upp inom specialistvården vaccineras antingen på sjukhuset eller på sin vårdcentral. Du ska vaccineras på den plats där du får ditt första erbjudande. I de få fall där vaccinationen behöver anpassas till behandling eller sjukdomsförlopp sker vaccinationen på sjukhuset och du kommer att bli meddelad av din vårdgivare.

Patienter som har dialysbehandling, patienter som någon gång genomgått en benmärgstransplantation med stamceller från annan person eller en organtransplantation, samt hushållskontakter till dessa patienter, erbjuds vaccination av sjukhuset.

Vaccinering av patienter på sjukhuset sker i Fas 2 som inleddes i mars. 

Information om vilka grupper som vaccineras i de olika faserna hittar du på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Denna information uppdateras löpande.

Så fungerar vaccin

Här kan du läsa om vad som händer i kroppen vid en vaccination, vad vacciner innehåller och hur du kan göra om du vill veta mer om vaccin.

Senast uppdaterad: 2021-04-08 11:24