Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler. 

Läs mer här.

Vaccination mot covid-19

Patienter som följs upp inom specialistvården vaccineras antingen på sjukhuset eller på sin vårdcentral. Bedömningen görs av din vårdgivare och du kommer att bli kontaktad och meddelad om vad som gäller för dig. I de fall där vaccinationen behöver anpassas till behandling eller sjukdomsförlopp sker vaccinationen på sjukhuset.

Patienter som har dialysbehandling eller som någon gång genomgått en organtransplantation, samt hushållskontakter till dessa patienter, kommer att erbjudas vaccination på sjukhuset.

Vaccinering av patienter på sjukhuset inleds i Fas 2. Vi vet i nuläget inte när Fas 2 startar men förhoppningen är att komma igång i slutet av februari. 

I fas 1 (pågående fas) sker ingen vaccinering av patienter på sjukhuset.

Information om vilka grupper som vaccineras i de olika faserna hittar du på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Just nu pågår förberedelser för vaccineringen och vi kan inte säga exakt när du kommer att bli meddelad. Tack för ditt tålamod!

Denna information uppdateras löpande.

Så fungerar vaccin

Här kan du läsa om vad som händer i kroppen vid en vaccination, vad vacciner innehåller och hur du kan göra om du vill veta mer om vaccin.

Senast uppdaterad: 2021-02-19 14:40