Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

Vanliga frågor och svar

Här hittar du vanliga frågor och svar om frågor som rör coronaviruset och covid-19.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens uppdaterade rekommendation den 23 december, ska munskydd användas av alla patienter och besökare i sjukhusets lokaler från och med 7 januari.

Entrévärdar kommer att dela ut munskydd vid entréerna. 

Observera att det fortsatt är viktigt att hålla avstånd till varandra.

Denna affisch visar hur du använder munskydd på ett korrekt sätt. Rätt använda kan munskydd vara ett komplement till övriga riskreducerande åtgärder för att hindra smittspridning.

Att bära munskydd är ett sätt att minska smittspridningen bland våra patienter och medarbetare. Det minskar möjligheten att virus från en smittsam individ sprids till en annan. Det är viktigt att även fortsätta hålla avstånd!

Munskydd ska bäras hela tiden av alla. Barn kan undantas där munskydd inte tolereras eller där mognad eller förmåga att bära munskydd utgör hinder.

Ja, beslutet omfattar alla eftersom vi inte säkert vet hur väl en tidigare infektion skyddar från att själv bli smittad eller sprida smittan vidare.

Ja, du ska fortfarande bara besöka oss när du känner dig helt frisk, hålla minst två meter avstånd till övriga besökare och tvätta och sprita händerna.

Du kan fortsätta använda munskyddet efter att du lämnat sjukhuset, men när du väljer att ta av munskyddet ska det slängas. Det är en engångsprodukt.

Ja. Tänk på att ta med dig din besökskallelse till sjukhuset. Entrévärdarna hjälper dig vid sjukhusets entréer.

Nej. Har du ett bokat besök? Kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00 för att avboka.

Vi försöker minska besöken på sjukhuset i så stor utsträckning som möjligt. Behöver du besöka en närstående på sjukhuset kan du göra det efter överenskommelse med vårdavdelningen.

Våra entréer kommer att hållas låsta och besöksförbud gäller just nu till och med 31 augusti 2021. 

Läs mer om förlossning i samband med covid-19 här.

Förlossningskliniken på Östra sjukhuset förlöser friska kvinnor med friska barn, men vi förlöser också svårt sjuka kvinnor och vårdar sjuka nyfödda barn.
Patientsäkerheten är allt för oss och covid-19 är en samhällsfarlig sjukdom. Som sjukhus har vi ansvar att skydda våra patienter och medarbetare. Om vi skulle få smittspridning bland medarbetarna på förlossningskliniken och BB på Östra sjukhuset, så finns det ungefär 200 kvinnor i veckan som inte har någonstans att föda sina barn. 

Läs mer om restriktionerna inom förlossningsvården här.

Vissa planerade besök, behandlingar och operationer på sjukhuset kommer att ställas in. Din mottagning kommer att i så fall höra av sig för mer information till dig. Vissa besök kan komma att genomföras digitalt eller per telefon istället.

Som patient kan du känna trygg med att akut sjukvård pågår som vanligt, och alla medicinskt prioriterade behandlingar och besök genomförs.

Om du med kort varsel behöver avboka din tid till någon av sjukhusets mottagningar, för att du har förkylningssymptom eller varit i kontakt med en person som är smittad av coronaviruset – kontakta din mottagning, så avbokar vi din tid utan någon kostnad.

Information om coronaviruset

Här hittar du allmän information om covid-19, hur du gör för att boka ett coronatest och information till dig som har ett inbokat besök på sjukhuset.

Senast uppdaterad: 2021-05-07 13:15