Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på vanliga frågor som rör covid-19.

Personer som besöker sjukhuset uppmanas att bära munskydd. Det är även viktigt att hålla avstånd. Munskydd kan bland annat fås vid informationsdiskarna i de stora entréerna.

Undvik onödiga besök, särskilt om du är ovaccinerad.

Medföljande tillåts, men max en medföljande per patient, och den medföljande får inte ha några förkylningssymtom. 

För akutmottagningarna på Mölndal, Sahlgrenska, Östra och Akutmottagning Gynekologi tillåts endast medföljande anhöriga, ledsagare, assistenter etc. som av vårdpersonal bedöms tillföra något för bedömningen eller vården.

Medföljande anhörig, ledsagare eller assistent som inte är vaccinerad uppmanas att avstå från att besöka sjukhuset.

 

För patienter på Drottning Silvias barnsjukhus som ska på ett vårdbesök gäller max en medföljande förälder eller vårdnadshavare. Syskon får inte följa med på besöket.

För besök hos inneliggande patient gäller fortsatta restriktioner. Kontakta aktuell avdelning eller mottagning.

Medföljande och besökare som inte är vaccinerad uppmanas att avstå från att besöka sjukhuset.

Ja, besök till inneliggande patient tillåts enligt avdelningens ordinarie rutiner. Grundregeln är max 1 besökare per patient och tillfälle.

Besökare får inte ha några förkylningssymtom.

Vid besök på akutmottagning ber vi dig att meddela dina symptom för personal så snart som möjligt. Håll avstand och använd munskydd. 

Om du har du ett bokat besök ber vi dig att snarast kontakta avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00 för att avboka.

Vid en eventuellt inställd behandling/operation/bekök så kommer din att höra av sig för mer information till dig. Vissa besök kan komma att genomföras digitalt eller per telefon istället.

Som patient kan du känna trygg med att akut sjukvård pågår som vanligt, och alla medicinskt prioriterade behandlingar och besök genomförs.

Om du med kort varsel behöver avboka din tid till någon av sjukhusets mottagningar, för att du har förkylningssymptom eller varit i kontakt med en person som är smittad av coronaviruset – kontakta din mottagning, så avbokar vi din tid utan någon kostnad.


Senast uppdaterad: 2022-04-01 09:22