Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Vanliga frågor och svar

Här hittar du vanliga frågor och svar om frågor som rör coronaviruset och covid-19.

Du får ha med dig medföljande anhörig, ledsagare eller assistent. Grundregeln för vuxna patienter gäller max en medföljande. Den person som följer med dig får inte ha några förkylningssymtom. 

För patienter på Drottning Silvias barnsjukhus gäller max en medföljande förälder eller vårdnadshavare. Syskon får inte följa med på besöket.

För akutmottagningarna på Mölndal, Sahlgrenska (inklusive Akutmottagning gynekologi) och Östra får du som patient inte ha med dig en medföljande.

Ja, från och med 29 september kan du besöka en närstående på sjukhuset. Dock kan vissa avdelningar göra undantag med hänsyn till patientsäkerheten. Kontakta avdelningen för att veta vad som gäller. 

På Drottning Silvias barnsjukhus gäller fortsatta restriktioner. Var god kontakta aktuell avdelning eller mottagning.

Besöksrestriktioner gäller just nu till och med 29 september 2021.

Under oktober kommer entrévärdar kontrollera så besökare inte har infektionssymtom.

Munskydd ska användas av all personal vid patientnära arbete inom två meter. Patienter och besökare i sjukhusets lokaler behöver inte använda munskydd.

Observera att det fortsatt är viktigt att hålla avstånd till varandra.

Nej. Har du ett bokat besök? Kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00 för att avboka.

Läs mer om förlossning i samband med covid-19 här.

Vissa planerade besök, behandlingar och operationer på sjukhuset kommer att ställas in. Din mottagning kommer att i så fall höra av sig för mer information till dig. Vissa besök kan komma att genomföras digitalt eller per telefon istället.

Som patient kan du känna trygg med att akut sjukvård pågår som vanligt, och alla medicinskt prioriterade behandlingar och besök genomförs.

Om du med kort varsel behöver avboka din tid till någon av sjukhusets mottagningar, för att du har förkylningssymptom eller varit i kontakt med en person som är smittad av coronaviruset – kontakta din mottagning, så avbokar vi din tid utan någon kostnad.


Senast uppdaterad: 2021-09-29 16:35