Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Vanliga frågor och svar

Här hittar du vanliga frågor och svar om frågor som rör coronaviruset och covid-19.

Munskydd ska användas av all personal vid patient-/omsorgstagarnära arbete inom två meter. Patienter och besökare i sjukhusets lokaler behöver inte använda munskydd, enligt regional rutin som trädde i kraft den 1 juli 2021.

Observera att det fortsatt är viktigt att hålla avstånd till varandra.

Denna affisch visar hur du använder munskydd på ett korrekt sätt. Rätt använda kan munskydd vara ett komplement till övriga riskreducerande åtgärder för att hindra smittspridning.

Nej. Har du ett bokat besök? Kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00 för att avboka.

Vi försöker minska besöken på sjukhuset i så stor utsträckning som möjligt. Behöver du besöka en närstående på sjukhuset kan du göra det efter överenskommelse med vårdavdelningen.

Våra entréer kommer att hållas låsta och besöksförbud gäller just nu till och med 30 september 2021. 

Läs mer om förlossning i samband med covid-19 här.

Vissa planerade besök, behandlingar och operationer på sjukhuset kommer att ställas in. Din mottagning kommer att i så fall höra av sig för mer information till dig. Vissa besök kan komma att genomföras digitalt eller per telefon istället.

Som patient kan du känna trygg med att akut sjukvård pågår som vanligt, och alla medicinskt prioriterade behandlingar och besök genomförs.

Om du med kort varsel behöver avboka din tid till någon av sjukhusets mottagningar, för att du har förkylningssymptom eller varit i kontakt med en person som är smittad av coronaviruset – kontakta din mottagning, så avbokar vi din tid utan någon kostnad.


Senast uppdaterad: 2021-07-02 13:17