Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Vill du hjälpa till?

Det är många som hör av sig och vill hjälpa till under covid-19. Det är vi väldigt tacksamma för. Här nedan kan du läsa hur du kan gå tillväga för att bidra.

Har du vårdbakgrund och vill hjälpa till?

Har du vårdbakgrund tar vi gärna emot din hjälp. Just nu snabbrekryterar vi för timanställning. Vårt största behov just nu är sjuksköterskor och undersköterskor med yrkeserfarenhet. 

Lämna en intresseanmälan här.

Om du redan har en anställning på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Om du redan har en anställning inom hälso- och sjukvården i VGR ber vi dig att i första hand kontakta din chef eller HR-funktion för att se om du kan bidra med din kompetens inom din förvaltning.

Volontärer

Västra Götalandsregionen har tyvärr inte möjligheten att ta emot frivilligarbetare men er insats kan komma till stor användning inom andra samhällsområden. Därför samarbetar vi med Civilförsvarsförbundet som registrerar och samordnar spontanfrivilliga. Kontakta då frivillig@civilvastra.se 

Skyddsmateriel

Producent eller leverantör av vårdmaterial

Västra Götalandsregionen köper endast in vårdmaterial och skyddsutrusning av upphandlade leverantörer.

Donationer

Har du ett lager av till exempel munskydd, visir eller skyddshandskar som du önskar donera till vården, kontakta forandringsavdelningen@vgregion.se

Visir

Visir är inte längre en bristvara inom Västra Götalandsregionen och vi tar därmed inte emot visirdonationer längre. Ett stort tack till alla som under en period tillverkat och skänkt visir. Vid frågor, kontakta forandringsavdelningen@vgregion.se.

Mat och dryck

Lämna inte varor direkt till sjukhus- eller vårdentréer utan kontakta oss på forandringsavdelningen@vgregion.se Det underlättar för oss att ta emot och distribuera varor på ett bra och säkert sätt för vår personal.

Tyvärr är vi begränsade när det gäller vilka livsmedel vi kan ta emot och distribuera ut i organisationen. 

Detta kan vi ta emot:

  • förslutna fabriksförpackade produkter, måltider och dryckesprodukter. Exempelvis drycker med skruvkork eller godis i försluten plastpåse där det syns om förpackningen brutits.
  • oberedda livsmedel så som frukt
  • produkter som inte kräver kylförvaring

Detta kan vi inte ta emot:

  • beredda produkter så som tillagad mat, bakverk och drycker som inte är fabriksförslutna
  • produkter med passerat bäst-före-datum
  • produkter med innehåll av kända allergener. Exempelvis nötter (mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschnöt och macadamianöt) samt baljväxter (jordnöt)

Övriga gåvor, erbjudanden och idéer

Hit vänder du dig med övriga gåvor, erbjudanden och idéer: forandringsavdelningen@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2020-04-20 15:31