Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Förlossning

Bebis som ligger på förälders bröst

Risknivån för smitta av covid-19 i samhället har ökat. Sahlgrenska Universitetssjukhuset skärper därför rutinerna för besökare. För Obstetriken gäller följande från och med 12 mars.

  • Ultraljudsmottagningen, Specialistmödravården och Obstetrisk mottagning inklusive väntrummet – Inga närstående
  • Akutmottagningen inklusive väntrummet – Inga närstående
  • BB-mottagningen inklusive väntrummet – Endast mamma och nyfödd
  • Auroramottagning inklusive väntrummet – Inga närstående
  • Förlossningen – Endast en och samma närstående
  • BB-avdelningen – Från och med 200313 gäller endast nyförlöst och nyfödd. Läs mer här

Har du symtom på luftvägsinfektion ska du avboka dina bokade tider via www.1177.se. Där behöver du logga in och söka på din aktuella mottagning. 

Dags att föda? 

Ring förlossningskoordinator: 031-343 12 50

Förstföderskor sökes till EVA-studie

Väntar du ditt första barn och kan tänka dig att delta i en forskningsstudie? Läs mer här.

Förlossning

Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder vård under och efter förlossningen. Vi erbjuder också vård före förlossningen när det krävs specialistkompetens i form av speciell provtagning, behandling och rådgivning som inte kan erbjudas på ordinarie mödravårdscentral (MVC). Vår samlade specialistkompetens finns också tillgänglig för dig och ditt barn under och efter förlossningen.

Varje förlossning är unik och förlossningsarbetet upplevs olika. Vår erfarenhet är att de som känner trygghet, delaktighet och får stöd under födandet får de bästa förlossningsupplevelserna. Vi gör allt för att du som ska föda ska få en bra upplevelse och att ditt barn ska få en trygg start i livet.

Vi bedriver forskning och som patient hos oss får du del av den utveckling och de framsteg som görs inom förlossningsvården.

Vänta barn

Under graviditeten vänder du dig i första hand till din mödravårdscentral (MVC) när du har frågor kring din graviditet.

För dig med någon graviditetskomplikation, som till exempel högt blodtryck eller för tidiga värkar, kan vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuda mödravård, förlossningsvård och eftervård med all den specialistkompetens som du och ditt barn behöver för en trygg graviditet och en trygg förlossning. Du remitteras till oss av din barnmorska eller läkare. Vi utför också fosterdiagnostik.

Dags att föda 

Vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder all den kompetens och specialistkompetens som behövs för att du och ditt barn ska få en trygg förlossning. Våra förlossningsenheter finns på Östra sjukhuset.

Varje förlossning är unik och vi strävar efter att tillgodose de önskemål som föräldrarna har. Vi försöker tillvarata era egna resurser. Vi vill skapa en trygg miljö som är så naturlig och säker som möjligt, för dig som blivande förälder och för det väntade barnet.

Du får stöd och vägledning av barnmorskan under förlossningen. Har du behov av smärtlindring såsom lustgas eller EDA (ryggradsbedövning), erbjuder vi det alla tider på dygnet.

Efter att barnet fötts åker ni hem eller flyttar ni till vår eftervårdsavdelning. Vården och tiden ni stannar på avdelningen är anpassad efter era behov.

När barnet är fött

Tillsammans med barnmorskan har du som nybliven förälder ett ankomstsamtal om förlossningsvårdens och eftervårdens innehåll. Då kan du berätta om dina förväntningar och dina önskemål för tiden på förlossningsvården. Barnmorskan visar också avdelningen för dig.

Avdelning 308 Förlossning

Avdelning 312 Förlossning

Avdelning 314 Specialförlossning

Akutmottagning för gravida och nyförlösta

Antenatal Östra

BB-avdelningen 2020-03-13

Förlossningsvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har nu tagit beslut att endast nyförlöst och nyfödd får vistas på BB-avdelningen. Det betyder att närstående är med på förlossning som vanligt men när nyförlöst och barn går över till BB får partner eller närstående gå hem. 

Sahlgrenska Universitetssjukhuset vidtar åtgärder för att skydda dem som söker vård inom förlossningens verksamheter. Verksamheten rustar för att minska risker för smittspridning så att prioriterad verksamhet som pågår dygnet runt kan fortsätta som planerat. Vi behöver med andra ord värna om vår personals hälsa. Restriktioner kring medföljande handlar om att begränsa eventuell smittspridning av covid -19.

Detta beslut kommer successivt genomföras under fredagen den 13 mars 2020. Beslutet gäller till vidare.

Ett fel uppstod i anslutning till Instagram tjänsten, kontrollera applikationens inställningar

Senast uppdaterad: 2020-03-18 08:41