Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Inbjudningar

Här hittar du som patient eller anhörig inbjudningar till utbildningar, informationsmöten om olika sjukdomstillstånd eller behandlingar m.m.

Hudcancer: ett samtal om tidig diagnos och sunda solvanor

Måndag 10 maj klockan 12.00. 

Välkommen till ett lunchsamtal om hudcancer och hur det kan förebyggas. Programmet sänds live på Stadsbibliotekets Facebook-sida och Sahlgrenskas Facebook-sida.
 
Hudcancer blir allt vanligare och är idag den tredje vanligaste cancerformen i Sverige. Många fall av hudcancer kan förebyggas genom sunda solvanor. Tidig upptäckt av malignt melanom, den mest aggressiva formen av hudcancer, är avgörande för prognosen.
 
Det finns alltså mycket man som individ kan göra för att både minska risken att drabbas av och bli allvarligt sjuk i hudcancer. Men vad ska man vara uppmärksam på, när ska man söka vård och vilka rekommendationer är det egentligen som gäller i solen?
 
Universitetssjukhusöverläkare och dermatolog John Paoli medverkar och berättar om det senaste inom tidig upptäckt och prevention av hudcancer och svarar på era frågor.
 
Du kan läsa mer om hudcancer på 1177 och Cancercentrum.se.
 
Moderator: Ellen Brynskog, Regionalt cancercentrum väst.
 
Arrangörer:
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
Göteborgs stadsbibliotek
Regionalt cancercentrum väst
Din sökning resulterade inte i några träffar.

Senast uppdaterad: 2021-05-10 09:22