Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Hör våra medarbetare berätta

Möt våra medarbetare på karantänavdelningen, Infektions-IVA och avdelning 354 som arbetar under coronaepidemin.

Slutenvården ställer om för covid-19-patienter

Avdelning 354 på Östra sjukhuset är i vanliga fall en strokeavdelning. Nu ägnar avdelningens medarbetare all sin kraft åt patienter med bekräftad covid-19. I filmen nedan kan du höra vårdenhetschef Alexander Rawsthorne och undersköterskan Filipe Saavedra berätta om sitt nya uppdrag.

 

Ny covid-IVA på Sahlgrenska

Under vecka 18 har sjukhuset öppnat ytterligare en intensivvårdsavdelning för covidpatienter, på Sahlgrenskatomten. Det innebär att covid-IVA finns på Östra sjukhuset, Mölndal och nu även Sahlgrenska. 

Så jobbar infektionsavdelningen med covidpatienter

Rebecka Nilsson och Sari Lauri-Hult jobbar på infektionsavdelningen på Östra sjukhuset. Här berättar de om hur de ställt om arbetet för att vårda patienter som insjuknat i covid-19. 

Karantänavdelningen: "För mig är det ingen skillnad i den omvårdnad jag ger, jag gör som jag alltid gör men i skyddsutrustning"

Hör personal på en av våra karantänavdelningar där patienter vårdas i väntan på provsvar.

Medicinska sekreteraren: "Att vara i denna perioden i yrket är otroligt intressant"

Hör den medicinska sekreteraren om hur jobbet ser ut under coronaepidemin.


Senast uppdaterad: 2020-05-04 12:05