Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Klinisk kemi byter analysmetoder

Klinisk kemi driftsätter ny utrustningsplattform 7 november. Diagnostiken i Västra Götalandsregionen harmoniseras och bli mer enhetlig. Samordningen av laboratoriemedicin i Västra Götalandsregionen innebär bland annat att alla laboratorier ska ha en gemensam utrustningsplattform (analysinstrument).

Den 7 november 2020 är det dags för Klinisk kemi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (Sahlgrenska sjukhuset, Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus) att driftsätta den nya plattformen. Övriga laboratorier i Västra Götalandsregionen har redan driftsatt utrustningsplattformen.

I och med införandet på Klinisk kemi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, kommer alla regionala laboratorier använda samma instrument, ha samma metoder och gemensamma referensintervall för majoriteten av alla analyser.


Senast uppdaterad: 2020-10-21 16:30