Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Klinisk kemi byter analysmetoder

Klinisk kemi driftsätter ny utrustningsplattform 7 november. Diagnostiken i Västra Götalandsregionen harmoniseras och bli mer enhetlig. Samordningen av laboratoriemedicin i Västra Götalandsregionen innebär bland annat att alla laboratorier ska ha en gemensam utrustningsplattform (analysinstrument).

Den 7 november 2020 är det dags för Klinisk kemi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (Sahlgrenska sjukhuset, Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus) att driftsätta den nya plattformen. Övriga laboratorier i Västra Götalandsregionen har redan driftsatt utrustningsplattformen.

I och med införandet på Klinisk kemi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, kommer alla regionala laboratorier använda samma instrument, ha samma metoder och gemensamma referensintervall för majoriteten av alla analyser.


Senast uppdaterad: 2020-10-21 16:30