Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Restriktioner kring obduktion under Covid-19

Klinisk patologi kommer från och med nu vara mycket restriktiva med att utföra kliniska obduktioner, på grund av brist på personlig skyddsutrustning, smittrisk och personalsituation.

Information inför ställningstagande till utfärdande av obduktionsremiss:

  • Undersökning kommer endast att utföras i särskilda undantagsfall och då efter beslut och i samråd med sektionschef och medicinskt ansvarig läkare vid Klinisk patologi.
  • Endast i undantagsfall utförs obduktion om sannolik dödsorsak redan föreligger.
  • Tydlighet önskas på eventuella remisser angående såväl anamnestiska uppgifter som kan påverka bedömningen samt frågeställning. Kontaktuppgifter till ansvariga läkare i tjänst ska anges.

Inför transport till bårhus:

  • Remitterande enhet har skyldighet att upplysa om det föreligger konstaterad eller misstänkt Covid-19 smitta. Detta ska tydligt anges i såväl obduktionsremiss som bårhusmeddelande.

Senast uppdaterad: 2020-04-03 13:07