Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Provtagningscentral barn

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag 7:30 - 15:30

Växeltelefon

Besöksadress

Rondvägen 10, plan 0
416 50 Göteborg

Drop-in

måndag - fredag 7:30 - 12:00
måndag - fredag 12:45 - 15:30

Yttre vägbeskrivning

Huvudentrén, rakt fram, se skylt Kliniskt kem lab

Inre vägbeskrivning

plan 0 Östra sjukhuset

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Klinisk kemi Östra sjukhuset
Rondvägen 10 plan 0
416 50 Göteborg

Laboratorieverksamheten är huvudsakligen baserad på prover, blod, urin mm. Verksamheten drivs i nära samverkan och dialog med den övriga sjukvården för att kunna diagnostisera sjukdomar och följa upp insatt behandling.

Vid ditt besök hos oss

För att få ett så korrekt analysresultat  som möjligt krävs att patienten förbereder sig enligt anvisningar, att provet tagits rätt och att provet därefter hanteras på ett korrekt sätt innan det lämnas på laboratoriet.

Kontrollera innan provtagningen om speciella föreskrifter finns angående provtagning och hantering för aktuell analys. Patienten bör dagen innan undvika fet mat, alkohol och extrem fysisk aktivitet. Även rökning/snusning timmarna före provtagning bör undvikas.

Vi som arbetar här

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Blankett för synpunkter på vården 

Ansvariga för mottagningen

Margareta Karlsson, enhetschef
E-post: margareta.e.karlsson@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2018-11-12 13:37