Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta restriktioner för besökare och medföljare gäller för Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Du som besöker någon av sjukhusets lokaler ska vara symptomfri, bära munskydd samt hålla avstånd till andra. Läs mer om restriktionerna här.

Provtagningscentral Sahlgrenska

Kontaktuppgifter

Telefontider

måndag - fredag
7:15 - 15:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
7:15 - 15:30

Besöksadress

Blå stråket 5
413 46 Göteborg

Drop-in

Tidbokn se nedan
måndag - fredag
7:15 - 15:30

Laboratorieverksamheten är huvudsakligen baserad på prover, blod, urin mm. Verksamheten drivs i nära samverkan och dialog med den övriga sjukvården för att kunna diagnostisera sjukdomar och följa upp insatt behandling.

Söka vård hos oss

DET ÄR JUST NU LÅNG VÄNTETID, då renovering pågår till och med februari 2019. Du kan därför få vänta länge på din tur. Om du inte ska provtas i samband med ett vårdtillfälle på Sahlgrenska, besök gärna provtagningscentral på Mölndals sjukhus eller Östra sjukhuset. istället. Du kan också gå till din vårdcentral för att lämna prov.

Hos oss tar du prover på olika kroppsvätskor, till exempel blod och urin, för att påvisa sjukliga förändringar i kroppens olika organ.

Tidsbokning

Tänk på att tidsbokning gäller för:

  • Bevakad urinprovtagning
  • Glukos–Laktosbelastning
  • Faderskapsbestämning.

Vid ditt besök hos oss

JUST NU LÅNG VÄNTETID
Till och med februari 2019 pågår renovering i våra lokaler och du kan få vänta länge på dion tur. Om du inte ska provtas i samband med ett vårdtillfälle på Sahlgrenska, besök gärna provtagningscentral på Mölndals sjukhus eller Östra sjukhuset. istället. Du kan också gå till din vårdcentral för att lämna prov.

---

För att få ett så korrekt analysresultat som möjligt krävs att du som patient förbereder dig enligt anvisningar, att provet tagits rätt och att provet därefter hanteras på ett korrekt sätt innan det lämnas på laboratoriet.

Dagen innan bör du undvika fet mat, alkohol och extrem fysisk aktivitet. Även rökning/snusning timmarna före provtagning bör undvikas.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation.
  • Ta en nummerlapp och sitt ner tills det är din tur.
  • Det är bra om du vilar 15 minuter innan provtagningen.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns undersköterskor och biomedicinsk analytiker.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Margareta Karlsson, enhetschef
E-post: margareta.e.karlsson@vgregion.se

Blankett för synpunkter på vården 

Ansvariga för mottagningen

Margareta Karlsson, enhetschef
E-post: margareta.e.karlsson@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2018-11-12 13:37