Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bårhuset

Kontaktuppgifter

Växeltelefon

Besöksadress

Gula stråket 8
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset
Plan 2

Vägbeskrivning

Till Sahlgrenska sjukhuset går ett stort antal spårvagns- och busslinjer. Hållplats Sahlgrenska huvudentré. Se vidare på http://www.vasttrafik.se/.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Klinisk patologi
Gula stråket 8 plan 0
413 45 Göteborg

Bårhus finns både vid Sahlgrenska och Östra sjukhuset, vilka årligen omhändertar cirka 5 000 avlidna från såväl sjukhusen som primärvården och upptagningsområdet i övrigt. Här förvaras de avlidna i kylboxar i avvaktan på eventuell obduktion eller avskedsceremoni. Efter kistläggning eller motsvarande transporteras den avlidna vanligen till en bisättningslokal i väntan på gravsättning eller kremering. Omhändertagandet kan variera med hänsyn till kultur och trostillhörighet.

Om du har frågor kring hanteringen av avlidna är du välkommen att kontakta oss för mer information.

Hälso- och sjukvården har ansvar för omhändertagande av avlidna. Uppdraget ska utföras med respekt för den avlidne samt med hänsyn till och omtanke om de efterlevande.

Obduktion

Obduktionsavdelningen finns vid Sahlgrenska sjukhuset. Här utförs kliniska obduktioner reglerade i obduktionslagen (Svensk författningssamling Lag 1995:832 om obduktioner m.m.). Vid eventuell obduktion av avliden som förvaras i bårhuset vid Östra sjukhuset, ombesörjer Klinisk patologi och genetik transport till obduktionsavdelningen. Remiss- och journalhanteringen är den samma.

Avsked

Den eller de närstående som inte hade möjlighet att närvara vid dödsögonblicket, kan om så önskas, ändå få tillfälle att ta farväl av den avlidne vid en avskedsstund (visning). I samarbete med Sjukhuskyrkan arrangeras avskedsstunder efter tidsbokning

Camilla Sydvart

Enhetschef
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2018-11-07 11:05