Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Nationellt Referenslaboratorium

Denna sida är under uppbyggnad. Mer information kommer efterhand.

Folkhälsomyndigheten tillsammans med Sveriges landsting och regioner har inrättat ett nationellt laboratorienätverk inom mikrobiologi och utsett referenslaboratorier för 36 prioriterade mikrobiologiska områden. Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk mikrobiologi har helt eller delvis ansvar för nedan specificerade områden. Följ respektive länk för mer information om kontaktuppgifter, referensdiagnostik, referensmaterial, expertstöd, utveckling, samverkan, kompetens, omvärldsbevakning samt beredskap.

Hepatitvirus
Herpesvirus
Gastroenteritvirus
Borrelia
Patogener vid cystisk fibros
Bakteriella tarmpatogener
Bakteriell STI
SvamparSenast uppdaterad: 2018-12-17 14:08