Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Ändring av karaktär i psykisk sjukdom uppmärksammades inte och patienten tog sitt liv, SU 2020-04560

Patient med mångårig vård inom specialistpsykiatrin på grund av återkommande depressioner. Sjukdomen ändrade karaktär med mer långdragen nedstämdhetsperiod där patienten uteblev från besök och slutligen tog sitt liv.

Utredningen av händelseförloppet har bland annat visat brister i upprättande av kris- och behandlingsplan som hade behövts för att i tid upptäcka och åtgärda försämring med ökad risk för suicidal handling. Bristerna har på ett väsentligt sätt bidragit till att händelsen inte undveks.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-02-01

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-02-12 10:48