Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Anlagda bränder på vårdavdelningar, SU 2017-03445

Ett verksamhetsområde har rutiner bland annat för att material som kan användas för att anlägga brand inte får finnas hos patienterna.Trots det har, vid tre tillfällen under ett år, patienter haft tillgång till sådant material och startat bränder. Vid två av tillfällena var det samma patient, bedömd som "riskindivid" i sammanhanget, som startade bränderna.

I samtliga fall har sprinklersystemen fungerat, personalen snabbt och adekvat tagit hand om respektive avdelnings patienter och brandkåren snabbt varit på plats. Ingen person har kommit till skada.

Diarienummer: SU 2017-03445

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-05-28

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2019-12-13 14:01