Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Arbetade ett halvår som sjuksköterska utan legitimation, SU 2017-03470

En person anställdes från och med 2017-01-01 tills vidare som sjuksköterska inom Rättspsykiatrin. Undre våren väcktes misstankar om äktheten i den kopia av legitimation som den anställde visat sin närmaste chef. Efter kontroll hos berörd högskola och Socialstyrelsen visar det sig att den anställde inte hade vare sig tillräckligt antal högskolepoäng eller legitimation hos Socialstyrelsen. Medarbetaren stängdes omedelbart av och fick senare avsked.

Socialstyrelsen har via mail informerat berörd avdelning att man kommer att polisanmäla ärendet. Medarbetaren har under sin anställning hanterat läkemedel utifrån läkarordination samt medverkat i vårdplanering. Verksamhetens utredning har inte hittat några felmedicineringar eller felbedömningar och medarbetaren har aldrig haft ensamarbete.

Ingen patient bedöms ha kommit till skada.

Diarienummer: SU 2017-03470

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-12-20

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 11:02