Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Avlider på vårdavdelning efter tidigare tablettintag, SU 2016-04730

En patient med långvariga depressiva besvär kommer från psykiatrins öppenvård till dess akutmottagning för bedömning av vårdintyg och intagningsbeslut enl § 6b fattas. Under transporten till vårdavdelningen informerar patienten om intag av 90 tabletter av ett antidepressivt läkemedel samt 10 tabletter av ett ångestdämpande läkemedel; dessa uppgifter framkom inte vid inskrivningen. Sjuksköterskan på vårdavdelningen tillser att patienten får gå tillbaka till akutmottagningen för ny läkarbedömning. Denna genomförs och läkaren bedömer att patienten kan vistas på den tänkta avdelningen med täta observationer. Sjuksköterskan på avdelningen tittar till patienten var 30:e minut och kontroll av vitalparametrar utförs regelbundet. Vid en tillsyn är patienten livlös; trots omedelbar HLR och maximala återupplivningsförsök avlider patienten.

Diarienummer: SU 2016-04730

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-02-09

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 15:07