Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Avsaknad av dokumenterad läkarbedömning hos patient som senare visade sig ha höftfraktur, SU 2020-04132

Patient som inkom akut med smärta i ben efter att ha cyklat omkull. Ingen akut utredning gjordes för att påvisa/utesluta fraktur. Två dagar senare konstateras höftfraktur som kräver operation med protes. Om operationen hade kommit till stånd tidigare skulle patienten sluppit protes och den bestående funktionsnedsättning som detta medför.

Då det saknas dokumentation om läkarens bedömning kan det inte i efterhand avgöras om den var rimlig. Avsaknad av dokumentation utgör en risk för vårdskada, som i detta fall bedöms som allvarlig. 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-12-14

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-09-04 14:28