Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Behandling av högt kaliumvärde med insulin och sockerdropp gav upphov till lågt blodsockervärde och medvetandesänkning, SU 2017-05412

Patient med njursvikt och dialysbehandling som vårdas på grund av ischemisk hjärtsjukdom och tarmblödning. På grund av förhöjt kaliumvärde startas insulindropp enligt rutindokument från annan enhet med annan koncentration av insulin jämfört med avdelningens. Glukosdropp sätts parallellt. På kvällen startas droppen åter, men man kontrollerar sedan inte blodsockervärdet under natten förrän man på morgonen finner patienten medventandesänkt med lågt blodsockervärde. Patienten erhåller glukos och vaknar.

Diarienr SU 2017-05412

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 12:50