Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Blodförgiftning efter venös infart (perifer venkateter), SU 2021-00599

Äldre patient som vårdas efter operation av höftfraktur. En nål för venös infart (perifer venkateter) sätts inför operationen. Patienten insjuknar sju dagar efter ingreppet med feber och allmänpåverkan. Blododling visar växt av hudbakterier och nålen som satts i armen för infart bedöms vara ingångsställe för bakterierna. Utredning visar brister i dokumentation av fortlöpande inspektion av instickstället.

Patienten återhämtar sig laboratoriemässigt efter antibiotika behandling, men inte kliniskt. Får palliativ vård med fokus på smärtstillning och ångestlindring. Avlider lugnt och stilla.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-06-10

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-06-16 10:26