Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Blödning till följd av för hög dos läkemedel, SU 2016-04674

En patient vårdas på grund av tumörsjukdom. Patienten utvecklar proppar i lungorna och överföres för intensifierad övervakning och behandling till annan vårdavdelning.

I samband med flytten ordineras behandling med blodförtunnande läkemedel. Av misstag kommer den ordinerade dosen att bli dubbelt så hög som den rekommenderade, och avsedda dosen.

Sex dagar senare faller patienten och utredning visar bland annat lågt blodvärde till följd av en muskelblödning. Blödningen är med stor sannolikhet en konsekvens av den för höga läkemedelsdosen. Patienten behöver en tids intensivvård och återhämtar sig efter förlängd vårdtid.


Diarienummer: SU 2016-04674

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-08-17

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 11:04