Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Brand på patientrum, SU 2017-02479

På en vårdavdelning hörs skrik från ett patientrum samtidigt som brandlarmet går. Personalen, som omedelbart kommer, finner att patientens kläder brinner. Man släcker elden med hjälp av brandfilt och kyler patienten med kallt vatten. Sprinklersystemet har inte utlösts då värmeutvecklingen inte varit så omfattande. Räddningstjänsten kommer och assisterar för att hindra spridning av eld eller brandrök.

Patienten har fått allvarliga brännskador på buk, bål, armar, händer och hals men har stabil andning och puls. Via akutmottagningen flyttas patienten till intensivvårdsavdelning. Det är för närvarande oklart huruvida patienten får bestående men.

Diarienummer: SU 2017-02479

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-01-11

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 10:57