Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Brännskada av värmedyna vid förlossning, SU 2016-01652

En frisk kvinna med normal graviditet läggs in på grund av spontant startat förlossningsarbete. Patienten får en smärtlindrande ryggbedövning, epidural, och några timmar senare kopplas ett värkstimulerande dropp. Inför förlossningsavslutet får patienten en uppvärmd gelpåse inlindad i örngott mot ryggslutet som ytterligare smärtlindring. Ett friskt barn förlöses ett par timmar senare med hjälp av sugklocka. Efter några timmar klagar patienten över smärtor i ryggslutet och man finner brännblåsor över området. Under de närmaste dagarna utvecklas en ca 20 x 30 cm stor  brännskada av andra graden. Skadan kräver upprepade omläggningar och smärtstillning med opioider. Enligt förlossningsavdelningens rutiner skall man inte använda värmebehandling i samband med förlossning hos patienter som fått ryggbedövning.

Diarienr SU 2016-01652

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-07-10

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 13:27