Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Brännskada efter värmedyna, SU 2017-04022

En omföderska genomgår planerat kejsarsnitt med hjälp av ryggbedövning. Drygt ett dygn efter operationen får patienten buksmärtor. Då hon ytterligare en dag senare skrivs hem noteras en ömmande blåsa nedom naveln. Blåsan diskuteras med hudläkare, oklart om denne ser patienten, som rekommenderar cortisonsalva. En vecka senare söker patienten på grund av tilltagande blåsbildning och smärtor och förändringarna bedöms som brännblåsor efter behandling med värmedyna.
Värmedyna mot buken skall ha använts mot postoperativa smärtor, detta är dock ej dokumenterat.

Diarenr SU 2017-04022

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 11:43