Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Brist på vårdplats bidrar till skadegörelse och risk för självskada, SU 2017-00497

En patient med ADHD och social problematik nydiagnosticeras med diabetes. Patienten är mycket stickrädd. På grund av brist på vårdplatser kan patienten inte enligt ordinarie rutin ligga kvar på avdelningen för insulinbehandling, utbildning etc. Patienten går på permission och vid återkomsten till avdelningen är det tid att sätta ny "Insuflon", kateter för att tillföra insulin. Patienten är mycket negativ till proceduren och trots upprepade doser lugnande läkemedel blir patienten alltmera uppjagad. Förloppet slutar med att patienten slår sönder föremål på avdelningen och löper hög risk att skada sig själv. Väktare tillkallas och situationen klingar av. Ny insuflon kan sättas nästa dag.

Diarienr SU 2017-00497

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-07-06

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 15:48