Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bristande handläggning efter inläggning av pyelostomikateter, SU 2017-00338

Patient med hydronefros (vidgning av njurbäcken) inkommer från annat sjukhus för inläggning av pyelostomikateter

Enligt rutin har remitterande avdelning beställt bakavdelning där patienten ska vistas efter genomförd åtgärd, till dess att transport till hemsjukhuset sker. Inläggning av kateter var svår och krävde flertal stickförsök innan katetern var på plats.

Efter inläggningen är avslutad mår patienten bra och väntar på röntgenavdelningen för återtransport till sin hemavdelning, istället för att gå till den i förväg beställda bakavdelningen. Transporten är försenad och kommer efter cirka två timmars väntan. När patienten ska gå över till den väntande taxin svimmar patienten varpå patienten tas tillbaka och tas omhand på bakavdelningen. Patientens tillstånd är då sådant att beslut tas att patienten är i behov av intensivvård. Patienten har utvecklat en blödning i buken som komplikation till ingreppet och vårdas fem dygn på intensivvård innan patienten kan återgå till sin hemavdelning.

Diarienummer: SU 2017-00338

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-08-15

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 10:38