Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Bristande rutin för uppföljning av röntgensvar medförde fördröjd cancerdiagnos, SU 2019-03012

En person som vårdas i slutenvård för lunginflammation. Enligt rutin utförs en kontrollröntgen 55 dagar efter utskrivningen. Ytterligare 21 dagar efter kontrollröntgen utförts bedöms röntgensvaret. Man konstaterar att det finns malignitetssuspekt förändring och beställer en datortomografi av lungorna. Man planerar också att ordna en telefonuppföljning med patienten efter datortomografisvaret. På grund av bristande följsamhet till ordinarie rutiner blir denna telefonuppföljning aldrig inbokad. Det dröjer sedan drygt två månader innan någon läkare uppmärksammar svaret på datortomografin som visar stark cancermisstanke. Man vidtar då adekvata åtgärder och utfärdar remiss till lungspecialist för snabb handläggning.

Diarienummer SU 2019-03012

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-10-14

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2019-07-05 13:07