Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Byte av luftvägskanyl ledde till allvarliga komplikationer, SU 2020-04931

Patient med neurologisk sjukdom som var beroende av ventilator och luftvägskanyl. Patienten skulle byta luftvägskanyl på grund av ökad slemproduktion. Detta gjordes i öppenvården utan problem men man gjorde ingen fiberskopi för att undersöka luftvägarna före eller efter ingreppet. När patienten väntade på transport till hemmet blev hen plötsligt dålig med lufthunger och hade svårt att syresätta sig.

På grund av kommunikationsmiss dröjde det innan patientens situation uppmärksammades och vid förnyad fiberskopi noterades stora blodklumpar i luftstrupen nedanför luftvägskanylen och patienten fick akut föras till operation där dessa kunde åtgärdas.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2020-12-22

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2020-09-25 14:58