Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Cirkulationsstopp efter lång väntan på akutmottagning, SU 2016-01667

En patient med ischemisk hjärtsjukdom (trekärlssjuka), hjärtsvikt och diabetes insjuknar med hosta och feber. Efter ett dygn inkommer patienten med ambulans till akuten. Triageras av ambulansen som "Gul" enligt RETTS
(= behov av akutsjukvård "inom rimlig tid" vilket är den tid som respektive akutmottagning definierat för detta tillstånd).

På akutmottagningen görs ny triagering vilken då ändras till "Grön" (= behov av vård "inom rimlig tid"; se ovan). Vård-personalen tittar regelbundet till patienten men på grund av mycket hög belastning på akutmottagningen dröjer det innan läkarbedömning kan ske. Efter drygt sex timmars väntan väljer patienten att gå hem. Efter hemkomsten drabbas patienten av cirkulationskollaps vilken trots snabba återupplivningsåtgärder inte går att häva.

Diarienummer: SU 2016-01667

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-10-11

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 13:30