Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Dement patient skickas hem utan information till närstående, SU 2017-01203

En dement patient söker akut på grund av andningsbesvär och läggs in, avdelningen informeras att patienten har regelbunden hemtjänst.

Nästkommande dag kontaktar närstående avdelningen för besked om eventuell utskrivning och blir ombedd att återkomma senare under dagen. Patienten bedöms under dagen vara medicinskt färdigbehandlad och hemtransport med färdtjänst arrangeras; närstående informeras inte om planeringen.Patienten sänds hem i sjukhuskläder, utan sin rollator, sin Apodos eller sina nycklar och närstående kontaktas av färdtjänst då transporten står utanför patientens hem.

Närstående finner senare en kvarsittande perifer venkateter i patientens ena arm.

Diarienummer: SU 2017-01203

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2017-11-14

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 16:33