Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Dödlig intoxikation efter att ha lämnat akutmottagning, SU 2017-05220

En patient med långvarigt missbruk/beroende inkommer på grund av överdosering till somatisk akutmottagning. Då patienten bedöms somatiskt stabil överförs vederbörande till psykiatrisk akutmottagning där det råder lång väntetid. Patienten uppger sig må bättre och vill gå hem, bedöms som nedstämd, men inte suicidal. I samråd  med överläkare låter sjuksköterska patienten återgå hem, vederbörande får med sig ångestdämpande tabletter och man överenskommer omfortsatt kontakt. Patienten åker därefter direkt till sin arbetsplats där vederbörande överdoserar och avlider.

Diarienummer: SU 2017-05220

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-02-02

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 12:45