Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Dokumentation av akutbesök uteblev hos två patienter, SU 2021-01350

Två patienter sökte vid två olika tillfällen i maj och juni 2020 akutmottagningen för blodig upphostning respektive andningsbesvär. Patienterna bedömdes inte behöva inläggning. Båda patienterna avled inom relativt kort tid därefter.

I båda fallen infördes inga uppgifter om vården i patienternas journal varför det inte i efterhand går att bedöma om handläggningen vad adekvat. Avsaknaden av journaluppgifter är sig en allvarlig brist som medför risk för allvarlig vårdskada. Orsaken till att inga uppgifter infördes var bland annat bristande kommunikation om rutiner för dokumentation av vård hos patienter som söker akutvård under coronaepidemin där ett missförstånd uppkom. Vårdgivaren ser mycket allvarligt på detta och har infört skärpta rutiner för att säkerställa att alla vårdåtgärder dokumenteras.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-07-01

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-07-14 18:31