Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Ej uppmärksammad försämring, SU 2017-04347

Patient med bland annat inflammatorisk tarmsjukdom och pågående utredning för misstänkt lungcancer inlades på vårdavdelning på grund av nedsatt allmäntillstånd och svårigheter att klara sig i hemmet. Efter orienterande provtagning och bedömning av allmäntillstånd bedömdes patienten som stabil och utlokaliserades till annan vårdenhet i väntan på vårdplanering. Patienten försämrades de påföljande dagarna och utvecklade en akut försämring som vid allmän blodförgiftning med medvetande- och cirkulationspåverkan. Överfördes till intensivvårdsavdelning men då utredning visade avancerad cancer med spridning beslutades att fortsatt intensivvård ej var meningsfull. Patienten återgick till ursprunglig vårdavdelning och avled senare där.

Diarienr SU 2017-04347

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 11:36