Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Ej uppmärksammat förhöjt infektionsprov hos person med nedsatt immunförsvar, SU 2019-02225

En person med blodsjukdom och till följd av det nedsatt immunförsvar var på planerat besök för att få blod och trombocyttransfusion. Man uppmärksammade att patienten var tröttare än vanligt, men annars inga tecken på infektion. Dagen efter inkom patienten akut med hög feber och allmänpåverkad och blev inlagd för en allvarlig infektionssjukdom med lång vårdtid. I efterhand uppmärksammades att redan vid det planerade besöket dagen innan var infektionsprovet CRP kraftigt förhöjt.

Diarienummer SU 2019-02225

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2019-09-11

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2019-06-20 11:09