Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

En patient med epilepsi fick felaktigt denna diagnos avskriven efter utredning med video-EEG, SU 2020-07017

Patient med epilepsi sedan barndomen kommer via remiss till sjukhus A för diagnostisk video-EEG på grund av atypiska anfall och mediciner som inte mildrar symptomen. Undersökningen genomförs inneliggande på vårdavdelning med konstant EEG-mätning. En behandlingskonferens genomförs där den samlade bedömningen från teamet, baserat på fynd vid video-EEG och klinisk bild, blir att patienten troligen inte har epilepsi. Remissvar skickas till patientens ordinarie läkare på sjukhus B med rekommendation att trappa ut mediciner successivt och följa upp om nya symptom tillstöter. 
 
Drygt två år efter den initiala undersökningen utförs ny utredning. Utredningen visar nu att patienten trots allt har en epileptisk sjukdom och medicineringen för denna återinsätts.
 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-05-06

Ärendet avslutas.

Länk till beslut

 

Senast uppdaterad: 2021-05-17 12:08