Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Fall ledde till stor hjärnblödning, SU 2018-04681

Patient som var orolig och förvirrad efter operativt ingrepp. I ett oövervakat tillfälle på vårdavdelningen klev patienten upp ur sängen och gick ut i korridoren och föll där. Patienten fick ett blödande jack över ett ögonbryn men var vid medvetande och hjälptes till sängen. Efter en kort stund blev patienten medvetandesänkt och klarade inte av att andas samt kräktes. Man gjorde en akut datortomografi av hjärnan och därefter flyttades patienten till intensivvårdsavdelning. Datortomografiundersökningen visade en stor hjärnblödning som var inoperabel. Patienten avled i sviterna utav detta.

Diarienummer SU 2018-04681

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg 2019-07-02

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2019-07-26 13:07