Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Fel blodgrupp på utlämnad blodenhet, SU 2017-05078

Sjuksköterska på vårdavdelning beställde blod till patienten för en transfusion. När blodet hämtades kontrollerades dokument och enhet. Blodgruppen på enheten stämde inte med patientens blodgrupp. Patienten är blodgrupp 0, men blodenheten var blodgrupp A. Blodenhetsnummer stämde inte heller överens. Sjuksköterska kontaktade Transfusionsmedicin och blodenheten återlämnades.

Orsak bedömdes vara att biomedicinsk analytiker (BMA) registrerade blod till två patienter vid samma tillfälle och i samband med registrering blivit störd av telefonsamtal och glömde utföra elektronisk kontroll av att transfusionsdokumenten var placerade på rätt blodenhet. Transfusionsdokumenten förväxlades och sattes på fel på blodenhet.


Diarienummer: SU 2017-05078

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-03-26

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 12:38