Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Fel på andningsblåsa medförde försämrad hjärtåterupplivning, SU 2018-00729

Patient med hjärtstopp i hemmet och när ambulans ankom visar EKG ingen hjärtaktivitet. Man påbörjar återupplivningsförsök men noterar att patienten är svårventilerad med den andningsblåsa som ambulanspersonalen använder. Hjärt- lungräddning pågår i 20 minuter utan resultat och sedan bedöms fortsatta återupplivningsförsök som utsiktslösa.

Vid kontroll av andningsblåsan finner man en defekt ventil som kan ha inneburit ofördelaktiga fysiologiska effekter på patienten under återupplivningen.

Diarienr SU 2018-00729

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-02-15

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 13:09