Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Fel patient fick centralvenös kateter inför operation, SU 2019-01662

Patient som skulle göra en urologisk operation och kom till den preoperativa avdelningen. Patienten togs emot av personal som skickade vidare patienten till anestesisjuksköterskan som höll på att duka upp för en central venös kateter (CVK). Anestesisjuksköterskan tog emot patienten och tillsammans med den sjuksköterska som skulle ansvara för patientens inläggning av CVK förberedde de ingreppet och läkaren anlände och lade in CVK:n i ett venöst blodkärl. Efter inläggning upptäcktes att det var fel patient som fått CVK och denna patient skulle inte ha fått en sådan. ID-kontroll gjordes inte.

Diarienummer SU 2019-01662

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg 2019-08-19

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2019-09-02 11:20