Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Fel tarmslynga lades upp som stomi, SU 2020-06445

Tidigare bukopererad patient opererades för en cancerförändring i levern. Denna förändring togs bort och för säkerhetsskull sattes ett stygn över tarmen, även om ingen säker tarmskada syntes.
 
Efter en vecka fick patienten ändå reopereras på grund av misstänkt tarmskada. Under operationen kontaktades grovtarmskirurg som erbjöd sig att delta i operationen, men huvudoperatör avböjde detta. Efter diskussion mellan kirurgerna beslutade man sig för att lägga upp en tarmslynga mot bukväggen, en så kallad stomi för att avlasta tarmen.
 
Några dagar efter operationen gjordes en datortomografi av buken på grund av upprepade kräkningar och då uppmärksammas att fel del av tarmen hade lagts upp i stomin. Patienten fick ännu en gång opereras och fick sin sjukhusvistelse avsevärt förlängd.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-05-18

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-05-25 09:59