Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Felaktig behandling av patient med blodproppar till lungorna, SU 2017-01833

Patient som operats på Ortopedkliniken Sahlgrenska Universitetssjukhuset på grund av en fotledsfraktur efter fall på annan ort. Under vårdtiden påvisades blodproppar till lungorna och patienten insattes på antikoagulations- behandling.

I samband med hemskrivning får dock patienten inget recept på antikoagulationsläkemedel och informeras inte heller om att hen ska fortsätta med denna behandling.

Vid återbesök uppstod misstanke om djup ventrombos och patienten remitteras till medicinkliniken för fortsatt behandling.

Diarienummer: SU 2017-01833

 

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2018-01-08

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-29 10:06