Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Felaktig dos smärtlindring, SU 2021-01635

Patient som lagts in på vårdavdelning i väntan på operation efter olycksfall. På morgonen ska patienten duscha inför operation, och behöver då smärtlindring. Sjuksköterska, som nyligen fått börja ansvara för egen patientgrupp får hjälp att iordningsställa smärtstillande medicin enligt ordination. När sjuksköterskan börjar administrera läkemedlet intravenöst avbryter hen, kontrollerar ordinationen på nytt och inser att patienten fått en högre dos än ordinerat. Läkare till kallas, ordinerar täta kontroller och förberedelse av antidot. Förutom illamående får patienten inga bestående skador.

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg
2021-05-12

Ärendet avslutas.

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2021-05-17 12:11