Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksrestriktioner på hela sjukhuset samt vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Felaktiga katetrar orsakar patientsäkerhetsrisker och extra kirurgiska ingrepp, SU 2017-0194

Vid upprepade tillfällen har centrala venkatetrar (CVK) av samma märke på grund av tekniska problem förorsakat patientsäkerhetsrisker. Dessa risker har dels varit direkt kateter-relaterade såsom ökad risk för infektion, blödning, extravasal injektion och störd läkemedelstillförsel; dels har de varit relaterade till att patienterna fått genomgå förnyade operationsíngrepp inklusive anestesi. Det senare innebär också indirekt en risk för att andra patienter får stå tillbaka i väntan på operation.

Diarienr SU 2017-01945

Beslut från Inspektionen för vård och omsorg, 2017-07-13

Ärendet avslutas

Länk till beslut


Senast uppdaterad: 2018-05-28 17:09